Nieuw WordPress Theme: mijnrealiteit

Posted at August 27, 2011

You’ve found a dinosaur, this post is only here for archiving purposes. The content is outdated and is not applicable anymore.

Vorige week heb ik snel een nieuw WordPress thema gemaakt voor mijn fotoblog mijnrealiteit.nl. Ik maakte al een tijdje gebruik van een verouderd thema waar ik eigenlijk nooit tevreden over ben geweest. Vorige week had ik eindelijk tijd om hier eens voor te zitten.

In plaats van om van scratch te beginnen leek het me slim om een boilerplate te gebruiken (zoals de html 5 boilerplate). Dit is een html reset (lege pagina) waarin een hele hoop al voor je geregeld is, er zitten ook scriptjes bij die automatisch alles voor je minify’en en je plaatjes comprimeren. Kortom een perfect startpunt.

Ik kwam er al snel achter dat iemand deze boilerplate al had ingebakken in een leeg wordpress thema. Vanwege het enorm simplistische thema en de html5 boilerplate als startpunt was ik ook bijzonder snel met het complete thema klaar, compleet HTML5.

Ik gebruik redelijk wat jQuery voor wat animatie effectjes (niet te fancy) om bijvoorbeeld als je ergens overheen hovert al het overige uit te faden en te blenden. Ook gebruik ik de google maps API om foto’s aan geo locatie’s te koppelen.

Hier is het eindresultaat en je kan alle code bekijken op github.

Binnekort zal ik een korte tutorial schrijven over hoe je dit thema zelf kan gebruiken (inclusief de ingebakken koppeling met google Maps).